Om oss

Vi är en liten skola där trygghet och gemenskap är vår största styrka. Hos oss känner alla varandra och med det som grund uppnår vi tillsammans goda resultat. På Kattarps skola i Helsingborg ser vi lösningar, inte låsningar. Vi tror på det digitala klassrummet för att förbereda eleverna inför framtidens utmaningar.

Kattarps skola ligger cirka 14 kilometer nordost om Helsingborgs centrum i närheten av orterna Fleninge, Rögle och Hasslarp. I Kattarp passerar Västkustbanan som ger goda järnvägsförbindelser och koppling till övriga regionen. Skolan är byggd 1908, i en kulturhistorisk miljö, renoverad och moderniserad år 2002-2003. Skolgården är stor med möjligheter till olika sorters lekar och bollspel. Delar är asfalterade, delar består av träd och gräs. Gunga, amfiteater, sandlåda, klätternät och hinderbana finns.

Idyllisk omgivning

Omgivningen består av villor, förskola och kyrka. I närheten finns även en kulle som används för pulkaåkning och naturlektioner. Naturslingor finns mellan byarna Hasslarp och Kattarp. Barnen ges här möjlighet att få uppleva en unik lantlig miljö där ”alla känner alla”, vilket skapar en stor trygghet. Idag har vi ca 85 elever på skolan.